"Bbdah"

Kadang-kadang mengena, kadang-kadang tidak…

Berintergritikah mereka?

Posted by suhardi on 22 March 2008

 Gambar ni aku ‘capture’ selepas sebulan minggu intergriti berakhir. Mana kesedaran mereka semua tentang intergriti yang disebut-sebut selama ini. Aku terdengar luahan seorang ‘driver’ bas USIM ( Sidek Canopy) yang mengatakan para mahasiswi ini hanya beratur apabila nak naik bas semasa berlangsungnya minggu Intergriti sahaja. Lepas je minggu intergriti, dah tak ada dah nak beratur naik bas ni. Bak Kata pepatah; Masuk Telinga Kanan, Keluar Telinga Kiri.  Ada yang mengatakan mereka berebut ni kerana nakkan tempat duduk. Emm..entah la apa yang aku nak cakapkan if macam ni gak. Tapi tak leh ke berkorban sikit. 

9 Responses to “Berintergritikah mereka?”

  1. faiszah said

    Hehehe…itu lah lumrah hidup masyarakat….wasalam…

  2. nurul said

    btol 2 faiszah..kjap je kan..msuk telinga kanan keluar telinga kiri

  3. erny suhaida said

    manusia kn mudah lupa…
    kat ukm ni pn sama r…
    kdg2 tgk cian lak kat pak cik bas….
    students cam xrespect diorg jek kdg2….
    patutnya kena la respect diorg n keje diorg…

  4. silvear said

    Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
    Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati
    Amin. : Shan Kenapa menangis?
    Amin : Saya datang untuk ujian darah.
    Shan : Awak takut ke?
    Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan, mereka
    telah terpotong jari saya.
    (Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
    Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
    Shan : Saya datang untuk ujian air kencing…

  5. hairul said

    hemm, ntah laa nk kta ape. mmg laa lumrah hidup kot. bkn stkt pljr je, org keja pon sma. kdg2 brebut ngn org tua pon ade. ish2 x patut2.. fikir2 kan lah budak2 IPTA. anda org terpelajar. btul x kwan2???

  6. uitm boys said

    mmg itu lumrah hdup b’msyrkat. tp yg tu lumrah hidup yg perlu di ubah. kan2

  7. ciksu said

    Salam Die, Hai rasa ber tuah ada juga kawan yg membuat pemantauan terhadap pelajar2 lain tentang berintegritikah mereka selepas program mggu integriti berahkir..Syabas che ucapkan..hehe. teruskan pemantauan tu..k, bittafik wannajah:)

  8. leenamoy said

    hmm realiti mcm ni xkan surut..dr plajar U smpai la ke dunia luar..smpaikan ada kes org tua tpijak, bdk tertolak jth..smpai bila2 pun kesedaran ni xmgkin dicapai slagi msing2 pntingkan diri sndiri n xhiraukan orang lain di sekeliling.

  9. hatta_sinchi said

    sendri mau igt beb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: